Vintage horloge Ancre duiker

Horlogisch: vintage horloges voor een vintage prijs

Vintage horloge: Ancre duiker

Specificaties
Merk: Ancre
Model: onbekend
Bouwjaar: jaren ’70
Diameter: 34mm
Type: duikhorloge
Materiaal: staal
Uurwerk: automatisch, handopwindbaar
Band: zwart leder

Het horloge
Dit unieke jaren ’70 Ancre horloge is qua uiterlijk een kruising tussen een duik- en een sporthorloge. De zilverkleurige kast is in uitermate goede staat. Het eenvoudige zwart-grijze kleurenpalet van de wijzerplaat wordt gecompleteerd door een decentrale secondewijzer en datum aanduiding.

Evenals de buitenkant van het horloge is het uurwerk ook in zeer goede staat. Het betreft een penankergang welke stipt op tijd loop.

Ancre
Als je Google naslaat op een vintage Ancre horloge krijg je enorm veel resultaten. Dit komt niet omdat Ancre een zeer populair merk is. Integendeel, Ancre is helemaal geen “merk”. Het geeft enkel aan dat het horloge in kwestie beschikt over een penanker uurwerk. De penankergang is in de 19e eeuw ontworpen voor zakhorloges. Het biedt een betaalbaar alternatief voor de populaire Zwitserse ankergang.

Binnenkort verschijnt er een artikel op Horlogisch waarin ik in meer detail treedt over Ancre en het penanker uurwerk.

Vintage horloge: Ancre duiker

Interesse in dit horloge?
Omdat ik net begonnen ben met Horlogisch bestaat de mogelijkheid tot het direct aankopen van horloges via de site nog niet. Neem daarom contact met mij op via het contactformulier door op de onderstaande link te klikken:

http://www.horlogisch.nl/contact/

Daarnaast staan mijn horloges ook op Marktplaats. Via de onderstaande link kom je op de officiële Horlogisch Marktplaats pagina:

https://www.marktplaats.nl/u/horlogisch/39819341/

Vintage horloge: Ancre duiker