Vintage horloge Berg Super

Horlogisch: vintage horloges voor een vintage prijs

Specificaties
Merk: Berg
Model: Super
Bouwjaar: jaren ’70
Diameter: 34mm
Type: dresswatch
Materiaal: roestvrijstaal, doublé afgewerkt
Uurwerk: automatisch, handopwindbaar
Band: zwart leder

Het horloge
Dit Berg Super horloge is het minder bekende broertje van het Parat model waarmee de horlogefirma Berg in de 20e eeuw enige populairiteit genoot.
De champagne kleurige wijzerplaat en het glas hebben door de jaren heen een subtiele bruine tint ontwikkeld die mooi samen gaat met de double afwerking van het horloge. Het uurwerk is in uitstekende orde en loop stipt op tijd. 

Het originele horlogebandje is nog aanwezig maar is door slijtage niet meer bruikbaar. Om deze reden wordt dit horloge op een nieuw zwart lederen bandje geleverd. Het originele bandje wordt uiteraard wel meegeleverd.

Berg
De firma Wilhelm Beutter wordt in 1909 opgericht in Pforzheim. Het bedrijf wordt met name bekend met de horlogemerken Berg en Bergana. In WOII wordt het bedrijf vernietigd waarna het wordt herbouwd Rosefeld. Er worden in deze periode zowel klokken als horloges gemaakt met Zwitserse en Pforzheimer calibers. In 1990 stopt het bedrijf met de productie van horloges en focust het zich op het vervaardigen van hoogwaardige fijnmechanische machine-onderdelen.

Vintage horloge: Berg Super

Interesse in dit horloge?
Omdat ik net begonnen ben met Horlogisch bestaat de mogelijkheid tot het direct aankopen van horloges via de site nog niet. Klik daarom op de bovenstaande knop om het horloge via eBay te kopen of neem contact met me op via de onderstaande link:

http://www.horlogisch.nl/contact/

Daarnaast staan een aantal van mijn horloges ook op Marktplaats. Via de onderstaande link kom je op de officiële Horlogisch Marktplaats pagina:

https://www.marktplaats.nl/u/horlogisch/39819341/

Vintage horloge: Berg Super