Vintage horloge Commodoor

Horlogisch: vintage horloges voor een vintage prijs

Specificaties
Merk: Commodoor
Model: Onbekend
Bouwjaar: eind jaren ’80
Diameter: 37mm
Type: casual watch
Materiaal: legering
Uurwerk: quartz
Band: grijs suède

Het horloge
Het is moeilijk om op dit uniek uitziende horloge een label te plakken. De roze, industrieel uitziende kast in combinatie met de grijze suède band (foto’s volgen), geven dit horloge een rustiek maar toch eigentijds uiterlijk.

Zoals vele horloges van Commodoor is dit exemplaar een zoldervondst. Zoals op de laatste foto’s te zien is, was dit horloge flink vuil en beschadigd. Ik heb het horloge volledig schoongemaakt en gepolijst. Vanwege de legering is de kleur van het horloge hierdoor op een moderne roze wijze opgetrokken. Het horloge is daarnaast ook voorzien van een nieuw glas (foto’s volgen).

Commodoor
Het merk Commodoor is in de jaren ’80 opgericht door een ondernemer uit Amsterdam. Het merk genoot enige bekendheid in Nederland tijdens de jaren ’80 en ’90 als “huismerk” van de Kijkshop. Begin 2000 is Commodoor failliet geraakt. Vanwege de lage prijs van de horloges zijn ze veelal achterin lades of boven op de zolder verdwenen. Dit is jammer gezien de Nederlandse roots en de leuke modellen die zijn gemaakt.

Vintage horloge: Commodoor

Interesse in dit horloge?
Dit horloge is verkocht. Via de onderstaande link komt je terecht in de collectie van Horlogisch. Misschien tref je hier een horloge aan dat je wilt kopen

http://www.horlogisch.nl/collectie/

Daarnaast staan mijn horloges ook op eBay. Via de onderstaande link kom je op de officiële Horlogisch eBay pagina:

https://www.ebay.nl/usr/horlogisch

Vintage horloge: Commodoor