Vintage horloge Concordia

Horlogisch: vintage horloges voor een vintage prijs

Vintage horloge Concordia

Specificaties
Merk: Concordia
Model: onbekend
Bouwjaar: 1976
Diameter: 34mm
Type: dresswatch
Materiaal: roestvrijstaal, doublé afgewerkt
Uurwerk: automatisch, handopwindbaar
Band: zwart leder (origneel)

Het horloge
Van dit prachtige Concordia dresswatch druipt de iconische jaren ’70 stijl af. Het horloge beschikt over een automatisch, handopwindbaar uurwerk welke perfect op tijd loopt. Zowel de afwerking van de kast als het glas zijn in onberispelijke staat.
De duidelijke, ongecompliceerde wijzerplaat in combinatie met de doublé afwerking zorgt ervoor dat dit horloge een goede match is met elke outfit.

Het originele zwart lederen horlogebandje is het enige onderdeel welke de leeftijd van dit horloge verraad. Deze is in de loop der jaren namelijk flink onderhevig geweest aan slijtage. Om deze reden wordt dit horloge op een nieuwe bruin lederen band geleverd. Het originele bandje wordt uiteraard wel meegeleverd.

Concordia
Concordia is een relatief onbekend merk dat operationeel was gedurende het midden van de vorige eeuw. Het merk was bij uitstek populair onder de modebewuste man met een ondiepe beurs. Dit vanwege het feit dat het stevige, robuuste horloges waren die tegen een stootje konden maar waarvoor niet de hoofdprijs betaald hoefde te worden. Dit horloge en de staat waarin het verkeerd is hiervan een perfect voorbeeld

Interesse in dit horloge?
Omdat ik net begonnen ben met Horlogisch bestaat de mogelijkheid tot het direct aankopen van horloges via de site nog niet. Neem daarom contact met mij op via het contactformulier door op de onderstaande link te klikken:

http://www.horlogisch.nl/contact/

Daarnaast staan mijn horloges ook op Marktplaats. Via de onderstaande link kom je op de officiële Horlogisch Marktplaats pagina:

https://www.marktplaats.nl/u/horlogisch/39819341/

Vintage horloge Concordia