Vintage horloge Prisma

Horlogisch: vintage horloges voor een vintage prijs

Vintage horloge: Prisma

Specificaties
Merk: Prisma
Model: onbekend
Bouwjaar: jaren ’70
Diameter: 36mm
Type: dresswatch
Materiaal: staal
Uurwerk: quartz
Band: RVS, FixoFlex

Het horloge
Dit prachtige Prisma dresswatch is van Nederlandse makelij. De zilverkleurige stalen kast en het quartz uurwerk zijn in uitmuntende conditie waardoor het horloge als nieuw uitziet. Omdat de wijzerplaat eenvoudig is met contrasterende kleuren en sierlijke, heldere cijfers is deze zeer goed af te lezen. Ten slotte bevat het uurwerk een datum complicatie welke zich op 3 uur bevind.

Het horloge beschikt over een rekband, in de volksmond ook wel FixoFlex genoemd, welke in zeer goede staat is. Ik heb deze band zelf gerestaureerd op het moment dat ik het horloge kocht (over dit projectje upload ik binnenkort nog een klein artikel). Dankzij deze klassieke rekband is dit horloge uitermate geschikt voor formele gelegenheden.

Prisma
Bij uitstek één van de meest bekende en invloedrijke Nederlandse horlogemerken. In 1948 werd het merk in Nederland geïntroduceerd. Een groothandel organiseerde daarvoor eerst een prijsvraag, waarbij een naam bedacht kon worden. In tegenstelling tot andere merken worden Prisma horloges enkel ontworpen in Nederland. De productie vind plaats in het verre Oosten. Hoewel Prisma tegenwoordig internationaal bekend is blijft de grootste afzetmarkt Nederland.

Vintage horloge: Prisma

Interesse in dit horloge?
Omdat ik net begonnen ben met Horlogisch bestaat de mogelijkheid tot het direct aankopen van horloges via de site nog niet. Neem daarom contact met mij op via het contactformulier door op de onderstaande link te klikken:

http://www.horlogisch.nl/contact/

Daarnaast staan enkele van mijn horloges ook op Marktplaats. Via de onderstaande link kom je op de officiële Horlogisch Marktplaats pagina:

https://www.marktplaats.nl/u/horlogisch/39819341/

Vintage horloge: Prisma