Vintage horloge Seiko 5110

Horlogisch: vintage horloges voor een vintage prijs

Specificaties
Merk: Seiko
Model: 5110
Bouwjaar: 1987
Caliber: 5P30
Afmetingen: 25mm x 35mm (B x H)
Type: dresswatch
Materiaal: roestvrij staal
Uurwerk: quartz
Band: roestvrij stalen bracelet

Het horloge
Dit Seiko 5110 dresswatch is één van de lichtere horloges die ik om mijn pols hebt gehad. De dunne vierkante kast wordt mooi stijlvol afgewerkt met een doublé venster.
Het uurwerk is lichtgrijs en matcht mooi met de roestvrij stalen kast. De mooi opgelegde, eenvoudige uur aanduiding maakt de wijzerplaat overzichtelijk en tijdloos.

Het fraaiste aan het horloge vind ik de bracelet. Ik weet de benaming van dit type bracelet niet omdat ik deze nooit eerder ben tegengekomen. De sierlijke bracelet voelt soepel maar toch stevig aan en sluit met een zogenaamde “jewelry clasp”

Seiko
Seiko werd in 1881 opgericht door Kintaro Hattori, toen deze in Tokio een klokkenwinkel opende. Elf jaar na dato begon hij met de productie van klokken onder de naam Seikosha (huis van perfectie).
De Seiko Holdings Corporation een omzet van ruim 1,6 miljard euro met een wereldwijd personeelsbestand van bijna 7.000 werknemers.
Het bedrijf heeft zijn huidige omvang met name te danken aan de zogenaamde quartz crisis welke halverwege de vorige eeuw plaatsvond, en mag zich tegenwoordig rekenen tot één van de grootste horloge producenten ter wereld.

Vintage horloge: Seiko 5110

Interesse in dit horloge?
Omdat ik net begonnen ben met Horlogisch bestaat de mogelijkheid tot het direct aankopen van horloges via de site nog niet. Neem daarom contact met mij op via het contactformulier door op de onderstaande link te klikken:

http://www.horlogisch.nl/contact/

Daarnaast staan mijn horloges ook op Marktplaats. Via de onderstaande link kom je op de officiële Horlogisch Marktplaats pagina:

https://www.marktplaats.nl/u/horlogisch/39819341/

Vintage horloge: Seiko 5110