Vintage horloge Union

Horlogisch: vintage horloges voor een vintage prijs

Specificaties
Merk: Union
Model: onbekend
Bouwjaar: jaren ’70
Diameter: 33mm
Type: duikhorloge
Materiaal: roestvrij staal
Uurwerk: automatisch, handopwindbaar
Band: rood-blauwe NATO band

Het horloge
Dit horloge heeft een zeer uniek en karakteristiek uiterlijk. De kleurrijke wijzerplaat in combinatie met de rood-blauwe NATO band geven het horloge een stoer en sportief uiterlijk. De nummeraanduiding is simpel en duidelijk. Het accent wordt gelegd op de aanduiding van 6 en 12 uur. De decentrale secondewijzer maakt het geheel af.

Dit horloge is aangedreven door een handopwindbaar uurwerk. De decentrale secondewijzer loopt op tijd. De minutenwijzer loopt echter achter

Union
Union is een zustermerk van het bekende Belgische horlogemerk Pontiac. De horloges werden vanaf de jaren ’60 gemaakt in Duitsland. De Nederlandse firma Henri Jullien NV was eigenaar van het merk Union en importeerde de horloges hierheen. In de jaren ’70 is Henri Jullien NV overgenomen door Pontiac.

Kortom is Union een merk dat een mooie geschiedenis heeft met Nederland. Je zult de horloges buiten Nederland niet veel tegenkomen.

Vintage horloge Union

Interesse in dit horloge?
Omdat ik net begonnen ben met Horlogisch bestaat de mogelijkheid tot het direct aankopen van horloges via de site nog niet. Klik daarom op de bovenstaande knop om het horloge te kopen via Marktplaats of neem contact met me op via de onderstaande link.

http://www.horlogisch.nl/contact/

Daarnaast staan een aantal van mijn horloges ook op eBay. Via de onderstaande link komt u terecht op de officiële Horlogisch eBay pagina.

https://www.ebay.nl/usr/horlogisch

Vintage horloge Union